Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren (Google Analytics) en om er voor te zorgen dat u relevante informatie te zien krijgt. Door op akkoord te klikken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van deze cookies en het hiermee verzamelen van informatie door ons en door derden.
Kan je je de verhalen en filmpjes nog herinneren die gedeeld werden tijdens een aantal van de grote tsunami’s in de afgelopen jaren? Denk eens Indonesië (2004) en Japan (2011). Wat bij blijft is de mensen op het strand die vol verbazing kijken naar hoe de zee zich terugtrekt, zich niet realiserend wat we nu allemaal weten: voor de tsunami komt, trekt de zee zich terug.
Er zijn 360.000 mensen minder verwezen naar het ziekenhuis dan een jaar geleden in dezelfde periode. 290.000 mensen hadden een afspraak staan, maar konden door de coronacrisis niet worden geholpen. De zee heeft zich teruggetrokken. Let’s get ready.
In een aantal ziekenhuizen dragen we bij aan het goed managen van Corona en aan de voorbereidingen die nu getroffen worden bij het opstarten van de zorg. We onderscheiden een aantal thema’s die hierin van belang zijn. De komende dagen werken we elk van de thema’s verder uit in aparte blogs. Gebruik het als inspiratie voor de aanpak in jouw ziekenhuis, en aarzel niet om vrijblijvend te bellen om door te praten op één van de thema’s (of alle thema’s natuurlijk).
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs die in dit thema verschijnen, stuur ons een berichtje via de mail.
Hieronder lees je de blog over de uitdagingen en oplossingsrichten die een ziekenhuis aangaat in de regio met de andere zorgaanbieders. Of het nu collega's zijn, conculega's of rivalen, je zal elkaar tegen komen. Wat zijn de problemen, wat zijn de oplossingsrichtingen?
De juiste zorg op de juiste plek?
Welke zorg hoort in het ziekenhuis, welke niet? Hoe organiseren we dat goed?
Zorg op afstand
kunnen we in samenwerking met ketenpartners, ondersteund door technieken als beeld-bellen, zorg bij cliënten thuis gaan leveren in samenwerking met ketenpartners als thuiszorg organisaties, of op zorglocaties zoals eerstelijns-centra en ouderenzorg organisaties? Hoe kunnen we een aantal van de noodgedwongen innovaties uit de Corona periode vasthouden om onze dienstverelening en efficiëncy te verhogen?
Wie betaalt wat?
Hoe maken we goede afspraken over de vergoedingen van de geleverde zorg met onze ketenpartners, en hoe doen we dit zo dat het duurzaam voor alle partijen interessant is?
Concurrent, rivaal of conculega
Met wie werk je samen, waarom, en met wie niet?
Hoe je een gemeenschappelijk regionaal perspectief schept en waarom dat belangrijk is? Wanneer je welke partijen aanschuift? En waarom een regio organisatie van belang is die onderscheid maakt tussen strategie en uitvoering, en hoe die elkaar kunnen versterken?
Remember, you're either at the table or on the menu...
Direct vrijblijvend een uur Zoomen/MicrosoftTeams/Jitsy-en met Herre van Kaam hierover? Stuur hem een berichtje.
Corona vraagt om een andere oplossing dan we nu noodgedwongen kiezen. Het zal niet de laatste pandemie zijn. Een epidemie ziekenhuis wellicht? Lees meer.
Post corona ziekenhuiszorg: personeel
Post corona ziekenhuiszorg: de regio
Post corona ziekenhuiszorg: capaciteit
Corona en eenzaamheid
Corona: zo helpen wij
Een epidemie ziekenhuis!
AOA in 1 dag workshop: verslag
Elke dag gratis advies van de bewoner
CZ en de Nightmare Competitor
5 trends bij Acute Opname Afdelingen
Vreelandgroep Organisatie-adviseurs
Soestdijkseweg Zuid 224
3721 AJ Bilthoven
Postbus 116
3720 AC Bilthoven
035 542 39 22
info@vreelandgroep.nl